Holistische behandeling

Holisme komt van het Griekse woord Holos wat “geheel” betekent.
Als Holistisch Therapeut kijk ik dus naar de mens in zijn/haar geheel. Er zijn vijf Holistische niveaus, namelijk fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel niveau. Een klacht of gevoel van onbalans is vaak een verstoring in één of meerdere niveaus. Door alle vijf Holistische niveaus te onderzoeken wordt de oorzaak duidelijk.

De basis van een Holistische behandeling

Als je voor de eerste keer komt start ik met een uitgebreide intake en ontvang je daarna een behandeling. Deze eerste afspraak duurt dan ook wat langer. De volgende afspraken is er een korte intake waarin we samen je hulpvraag voor die dag helder maken, waarop ik de behandeling afstem.

De basis van een Holistische behandeling is Reiki. Reiki is universele energie die wordt doorgegeven door een zachte liefdevolle handoplegging, onder andere op energiecentra in het lichaam, chakra’s genaamd. Reiki stimuleert het zelfhelend vermogen van het lichaam en versterkt het immuunsysteem. 

Daarnaast werk ik met verschillende aanvullende technieken zoals visualisatie, klankschaal, koshi (windgong), edelstenen, remedies en inzichtkaarten. Wil je gaan werken aan een bepaald thema in jezelf (bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen), dan gaan we hier samen in meerdere sessies mee aan de slag.

Tijdens de behandeling kom ik helemaal tot rust

Heling en reactie van je lichaam

Een Holistische behandeling is ondersteunend voor jouw helingsproces. Dit betekent dat je je daar zelf ook actief voor openstelt zodat heling kan gaan plaatsvinden. Heling heeft vaak tijd nodig, iets wat in jaren is opgebouwd kun je niet met één behandeling even “oplossen”. Door bewustwording en door ruimte te maken ga je anders naar je klacht kijken, er komen inzichten en er ontstaat heling.

Iedereen reageert anders op een Holistische behandeling, je kunt verlichting van je klacht(en) en/of meer rust in jezelf ervaren, maar het kan ook zijn dat je klacht(en) juist tijdelijk verergeren of dat je wat onrustiger bent. Weet dan dat dit een reactie van je lichaam op de behandeling is en het zelfhelend vermogen van je lichaam in werking is gezet.

Ook kun je tijdelijk wat emotioneler worden of mooie inzichten krijgen. Een Holistische behandeling werkt altijd nog een tijdje door, er wordt in jou aangeraakt wat op dat moment nodig is. Bij vragen kun je altijd met mij contact opnemen.

Alles staat in verbinding met elkaar

Over een Holistische behandeling

  • Bij alle behandelingen ben je helemaal gekleed en lig je op de behandeltafel onder een warme deken.
  • Draag het liefst niet-knellende kleding.
  • Raadpleeg bij terugkerende en/of aanhoudende klachten wel altijd eerst je huisarts.
Copyright Holistische Praktijk Zijn 2023 - 2024  |  Disclaimer  |  Algemene Voorwaarden
Design & development by: Timeless Design